24 september 2012

Lång dag framför skärmen

Bloggade ju vid 5 eller nåt i morse och nu är klockan 20:21, i princip hela dagen framför datorn och det är inte slut än. Ibland är det ett konstigt jobb jag har! Just nu resande bloggare/ twittrare/facebookare/och-så-vidare som täcker ett event, ungefär som en journalist 2012: mycket korta artiklar. Typ 140 karaktärer.

Väldigt intressanta talare idag: en president, en nobelpristagare, åtskilliga diplomater och FN- representanter, vår egen Hans Vestberg, Jeffrey Sachs, Forest Whitaker, Pete Cashmore, Gro Harlem Brundtland m fl. AIDS, malaria, tillgång till utbildning, regeringars ansvar för att driva och genomföra infrastrukturförändringar som stöttar utveckling och demokrati och hur teknologi och tekniska lösningar kan bidra till fred och lösning på konflikter har diskuterats. Engagerande, stora (!) frågor. Och att det är viktigt att bidra. Måste engagera mig mer!

Men inte nu, nu ska jag försöka klara en timme till, sen blir det datorvila ett litet tag och sen kör vi igen! Kl 02.00 börjar utsändningen från Social Good Summit i Peking och sen följer Mogadishu kl 6 och Nairobi kl 9. New York är tillbaka vid lunch imorr'n och jo, jag har kollegor som jobbar på de andra ställena.... Men det här är ju kul!

Inga kommentarer: