06 september 2011

Vems är mejlproblemet?

Jag undrar varför ingen ringer längre?

Egentligen förstår jag förstås:
Mejl är enklare för att man kan skicka när man själv vill, lägga till bilder, länkar, filer, fler filer, länkar, bilder och framför allt har man gjort sin del. Att den andra inte svarar är ju deras problem! Mejlsändaren har varit duktig och kan fortsätta till annat.

Problemet är förstås att den andra = mejlmottagaren, själv bestämmer när han/hon ska läsa mejlet. Och det som inte var bråttom för mejlsändaren när det sändes börjar efter 2 dagar bli bråttom....

Så vad gör mejlsändaren då? Ringer, kanske? Nej.
På mitt jobb väljer folk numera att plocka upp sitt gamla mejl, göra en 'forward' med kommentaren "har du hunnit titta på det här?" och hoppas att hamna högst upp i olästamejlfoldern. Och så går det en dag till.

Då kommer mejlet - samma mejl - med rött utropstecken! Urgent! Bråttom! Läs mig först! Då börjar jag bli intresserad av spelet och svarar inte på pin kiv. (Möjligen kan jag berätta för personen att jag har läst mejlet om jag råkar snubbla på personen i korridoren.)
Om det nu är så bråttom: Varför ringer mejlsändaren inte?!

Förr eller senare måste det väl ändå bli mejlsändarens problem att mottagaren inte svarar?

3 kommentarer:

gördis talk sa...

Ja, det kan man verkligen undra, varför du inte ringer längre????????
Stressen måste ha tagit överhand nu

Johan Myrberger sa...

Åkej, ser till att lägga in ditt nummer på snabbval ;-)

Räknas SMS som mejl eller telefonsamtal?

Ett probleme är det gamla "voicemail-jail"-syndromet. Det är större sannorlikhet att jag svarar på ett mejl än lyssinar på ett voicemail.

Och muntlig kommunikation i all ära, i många fall vill man ha information i textformat (vilken länk, har du siffrorna, skicka filen...)

(Och hur ser du på MyNet..?)

Ulrika sa...

Mamma: Ber 100 gånger om ursäkt, men sen ringde jag ju i alla fall...

Johan: Kul att du läser bloggen! Och känner mig priviligierad på snabbvalsposition :) Och nä - voicemail är ingen höjdare. SMS gillar jag.
Vad gäller MyNet måste jag erkänna att det just nu är DeAndrasNet - lovar att bättra mig.