27 april 2010

Lunch break

Solen lyser och det blåser. Hela tiden! Promenerar man i motvind här i Evanston står man still. Var nere vid sjön igår och trodde jag skulle blåsa bort, men lyckades hitta tillbaka och tittade på North Western Wildcats som tränade amerikansk fotboll istället. Spännande!

Hade nyss en smart övning på utbildningen, som gick ut på att vi alla först skulle vara företag och famla i mörker när vi var tvungna att ta strategiska beslut, för att sedan leka kunder som bedömde företagens marknadsföring. Väldigt belysande! Men jag kan inte skryta med att min grupp hade nån direkt lysande strategi eller marknadsföring.... Professorns point var uppenbar: Gissa inte. Gör en marknadsundersökning!

I övrigt pratar vi mest om mat. Mängden mat, närmare bestämt.
Vi är nog alla litet chockade över frekvensen fika-/matpauser liksom mängden fika/mat som serveras vid alla pauser:
7-8.30 Frukost = Omelett med valfritt tillbehör, bagels e dyl m filadelfiaost el marmelad, flingor (vi är ju för 17 på Kellogg!) och en stor disk med färsk frukt. Lunch, alltså.
10 fika = 3 sorters wienerbröd, bagels + pålägg à la svensk macka, varm quesadilla, olika sorters frukt och -för den som fortfarande känner sig i behov av energi - energy bars (Kellogg, igen).
11.45 = Lunchbuffé. Say no more. Sallad, flera olika rätter att välja på, stor ostbricka (yes!), 8 (!) olika efterrätter. Ingen Kellogg.
14.30 = Fika. Se 10-fika ovan.
18 = refreshments. Mest drickbara.
18.30 = Middag med för-, varm-, efterrätt och kaffe.

Det räcker inte med en kort promenad vid 16-pausen som är schemalagd "recreation"...

4 kommentarer:

Eva sa...

Åtta efterrätter till lunch! Låter som ett ställe för mig. Kommer precis hem från ett (ett!) glas vin med Ingeborg på St Eriksgatan 1. Lugnt o trevligt och en massa bok-o-film-prat. För en gångs skull en bok och en film vi båda gillade, kors i taket. Hurt locker -se den. Falling man - läs den.
I morgon: Jönköping. Dvs fyra timmar tåg dit - två timmar möte - fyra timmar tåg hem. Sammanlagt åtta. Kunde kommit till USA på den restiden...

gördis talk sa...

Det är tydligen skillnad på flygmat och konferens/kurs-mat i USA, men eg låter det ju inte så olik svensk dito förutom kanske lunchbuffe`n. Jag som är ett stort freak av efterrätter funderar som bäst på vad jag ska välja för sådan till Valborg, dom lovar snö eller regn-- det blir nog jättemysigt på Skurholmsberget, hoppas dom får fjutt på brasan så att den kan värma frusna trogna Lule-själar.
Hoppas du har det bra, kram MaPa

Ulrika sa...

Jo - jag såg att både du, mamma, och Inger kommenterade maten i mitt första inlägg. Ni hade alltså helt rätt och jag börjar frukta övervikt på planet hem... Mysigt det låter med Valborg. Och Eva - tja, man prioriterar...åtta timmar Lake Vättern, eller 9 timmar Lake Michigan..up to you ;-)

Andreas U sa...

Kellog låter jättekul. Chicago är väl en av USA:s bra matstäder. Gurun Charlie Trotter började där, om jag inte minns fel.