*****************
- Blanda i matberedare: 2 dl russin, 1 dl koksflingor, 2 dl havregryn, 2 äggvitor, 1 dl solroskärnor, 1 dl pumpakärnor.
- Platta ut till ca 30x30cm stor platta på plåt.
- Grädda i 10-12 min i 200 grader och skär sedan i 10-15 bitar.
Glatt stulet av COOP-Sara Begner
*********************
Annars är veckans riktiga mathöjdare kvällens limelax, så när jag ändå är igång kan jag väl bjuda på den också:
- Dränk bitar av lax (utan skinn) i lime och låt ligga medan såsen kokar.
- Fräs hackad vitlök, röd chili och röd paprika.
- Häll i fiskbuljong och koka ihop litet.
- Lägg i laxbitarna (utan skinn, förstås!) och koka 5 min.
- Super, super, supergott!
********************
(Känns litet coolt att konkurrera med alla matbloggare. OBS! Jag lade fokus på hur snarare än vad - kanske kan bli mitt signum? Få ingredienser, få moment... Ny karriär, kanske?)
5 kommentarer:
Laxen låter jättegod - och SNABB. Jag provar i morgon (fast i motsats till dig vill jag ju stå i fred köket i timmar och pyssla. Min terapi).
Vi ska snart till Thomas&Lisette - jag står för efterrätten o har fixat lingonpäron. Jag tror de är goda. Nästa gång ska jag trixa mer med smaken - stjärnanis o ingefära o sånt. Ha en bra Idol-kväll.
Jag är tydligen inloggad som Jakob :-(
Hej Alias Jakob! Jag tror på ingefära. Jag tror alltid på ingefära! Och korianer.
Koreaner???
Ja? Eller ander?
Skicka en kommentar