17 september 2009

Energy bars

...och Eva frågade om receptet till Energy Bars, så helt plötsligt blev detta en matspalt :-)
*****************
  • Blanda i matberedare: 2 dl russin, 1 dl koksflingor, 2 dl havregryn, 2 äggvitor, 1 dl solroskärnor, 1 dl pumpakärnor.
  • Platta ut till ca 30x30cm stor platta på plåt.
  • Grädda i 10-12 min i 200 grader och skär sedan i 10-15 bitar.
    Glatt stulet av COOP-Sara Begner
R kräver mer russin i nästa omgång! Jag funderar på att smussla in litet smak, typ bär. Rekommenderar också stora ägg, för mina bars föll isär och blev snarare 30 bitar än 15.

*********************
Annars är veckans riktiga mathöjdare kvällens limelax, så när jag ändå är igång kan jag väl bjuda på den också:

  • Dränk bitar av lax (utan skinn) i lime och låt ligga medan såsen kokar.
  • Fräs hackad vitlök, röd chili och röd paprika.
  • Häll i fiskbuljong och koka ihop litet.
  • Lägg i laxbitarna (utan skinn, förstås!) och koka 5 min.
  • Super, super, supergott!
E toppade med matlagningsyoghurt och det var helt ok det med.
********************
(Känns litet coolt att konkurrera med alla matbloggare. OBS! Jag lade fokus på hur snarare än vad - kanske kan bli mitt signum? Få ingredienser, få moment... Ny karriär, kanske?)




5 kommentarer:

Jakob sa...

Laxen låter jättegod - och SNABB. Jag provar i morgon (fast i motsats till dig vill jag ju stå i fred köket i timmar och pyssla. Min terapi).
Vi ska snart till Thomas&Lisette - jag står för efterrätten o har fixat lingonpäron. Jag tror de är goda. Nästa gång ska jag trixa mer med smaken - stjärnanis o ingefära o sånt. Ha en bra Idol-kväll.

Jakob sa...

Jag är tydligen inloggad som Jakob :-(

Ulrika sa...

Hej Alias Jakob! Jag tror på ingefära. Jag tror alltid på ingefära! Och korianer.

Eva sa...

Koreaner???

Ulrika sa...

Ja? Eller ander?