14 maj 2009

Risalternativ

Potatis, pasta, bulgur, couscous. Gillar man som jag inte ris, finns det många alternativ....men inte tillräckligt många som alla i familjen gillar.
Typ inget.
Och jag gillar inte ris.

Hittills har vi inte hittat ett enda rissubstitut som alla gillar (av sorter som hävdar att de är rissubstitut) och pasta/potatis passar inte alltid, så jakten på risalternativ är ständigt aktuell när jag närmar mig torra hyllan på COOP.

Upptäckte idag att jag vid nåt av dessa tillfällen har ansträngt mig extra: I vår låda fanns till min förvåning (och till Ps ännu större förvåning!) "Matkorn" och "Mathavre". Kunde det passa till grillat? Vi enades om Matkorn (havre lät för mycket häst) - 12 minuter och sedan avsmakning:
Hö!
(Jag kallade på E som i hemlighet fick avgöra om det gick att servera över huvud taget? "Smakar som bulgur!" var hennes omdöme, vilket nog säger mer om hennes positiva attityd till livet än om den grötliknande substans som är Matkorn.)

Ett desperat försök till räddning: röd paprika, svarta oliver, bladpersilja...gav åtminstone litet bättre synintryck.
Ställde fram bröd och brödrost på matbordet. Som alternativ.

Och planerar inte att prova Mathavren på ett tag.
Och rekommenderar andra att hålla sig till ris.

2 kommentarer:

sim_becka sa...

Du lyckades inte bara piffa upp utseendet utan du lyckades också piffa upp smaken!
fast bulgur var bätre!=)

Ulrika sa...

Tack! Det var snällt sagt.