11 december 2008

Himmel vad tiden går fort!...

....hur ska jag hinna med att fixa bjällror innan det är dags för bjällerklang???!!!???

Skuttade ner till Bonn på workshop i förrgår. Har inte varit där tidigare, så det var litet kul. Mest inspirerad blev jag av maten:
  • Filé grillad på heta stenar direkt vid bordet i hotellpuben då vi kom dit på kvällen. Otroligt gott! Och rare/well done kunde man liksom välja per bit, eftersom man åt direkt från den heta stenen.
  • Pasta lagad snabbt i wokfat medan man stod och tittade på till lunch nästa dag. Perfekt al dente och rykande hett. Läckert!
Tyskland förvånar när det gäller mat. Ryktet säger "sauerkraut", men vi har lyckats hitta jättegod vardagsmat där flera gånger. Den bästa vägmat jag har ätit var inlagd sill vid autobahn för några år sen!

...vilket leder tankarna tillbaka till bjällerklang...
Inlagd sill. Dags att börja tänka jul. Mat.
Ser ett oformligt berg med överbliven mat framför mig.
Kanske ska vi skrota julbordet och bara äta sallad i år?!

Eller helt enkelt koka pasta till köttbullarna!
Med ketchup - den är julröd!
Liksom lucias skärp.

Vi var på luciafirande i skolan idag. 5:orna lussar och föräldrarna får inte plats på den stora dagen, så vi fick förfira. M - bästisen - var lucia. Jättefint! R ville helst vara tomte, men fick inte. Det glädjer mitt modershjärta att hon inte ens ställde upp i luciavalet, för "det är ju jättetråkigt att vara lucia!"

P konstaterade att luciatåg är det mest könsdiskriminerande som finns, där manligheten personifieras av en vit klänning och dumstrut.

Och att det finns ett modernt tillägg i tågen: Pepparkaksgubbar. Jättemånga!
(Jag tror att det är ett dagistillägg som har följt med upp i åldrarna - "tje gubbaj, tje gubbaj" passar på dagis.)

Nästa tillägg måste väl blir en Lussekatt...?

1 kommentar:

Eva sa...

Det är inget fel på sauerkraut und wurst. Det är äkta tyskt som gäller nuförtiden. Särskilt sån där okokt blekkorv med prickar i.